علمی-عمومی

تقدیم به تمامی علم دوستان و علم جویان

علمی-عمومی

تقدیم به تمامی علم دوستان و علم جویان

کنسرو غذا از کی شروع شد؟

آیا میدانید،که مردم جهان از نظر استفاده از کنسرو مدیون ناپلئون بناپارت معروف هستند؟ بلی این ناپئون بود،که در مدّت لشگر کشی های دراز مدّت کنسرو سازی را جهت سلامتی لشگریانش معمول کرد.

موضوع از این قرار است،که سربازان و ملاحان فرانسوی-شرکت کننده در جنگ های ناپلئون-مجبور بودند،ماه ها از رژیم غذایی خاص پیروی کنند،و نوع به خصوصی ماهی دودی و گوشت نمک سود و غذاهای دیگری از این قبیل بخورند،هزاران نفر از آن ها به دلیل خوردن غذاهای فاسد مریض شدند،و اغلب از بین رفتند.به سال 1795ناپلئون جایزه ای به مبلغ 12هزار فرانک در رسانه های گروهی اعلام داشت، تا به کسی داده شود،که عملی ترین روش را برای رساندن غذای تازه به ملاحان و سربازان ارائه دهد.15سال بعد این جایزه به کسی به نام ((نیکلاس آپرت))رسید.او سر آشپز یک مؤسسه ی غذاپزی و شیرینی پزی بود،که نزدیک پاریس اقامت داشت. روش او چنین بود:غذا های پخته را در بطری های دهن گشاد قرار می داد.دهانه ی آن ها را با چوب پنبه و سیم مسدود می کرد.سپس آن ها را در دیگ های محتوی آب جوشان قرار می داد، و آنگاه در این بطری ها را محکم می کرد.روش ابداعی اپرت تقریباً شبیه به کنسرو سازی امروز است.
نخستین کسی قوطی حلبی را برای نگه داری غذاها در انگلستان معمول کرد،شخصی بنام((پتر دوراند))در سال1810بود،که هم اکنون نیز روش او مورد استفاده سازندگان کنسرو است.
امروزه انواع کنسرو،اعم از غذاهای گوشتی و مرغ و ماهی،و حتّی قارچ و ذرّت و غیره در دسترس همه است.در اغلب کشور ها کارخانه های کنسرو سازی مختلف دایر است،تا لذیذ ترین غذاهای اصلی و تفنّنی را در قوطی های زیبا و خوشایند برای انسان عرضه کنند،و در تمامی فروشگاه های مواد غذایی،در شهر ها و شهرک ها در معرض فروش هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد